Изборният процес във всички секции на територията на Русенска област приключи. Няма данни за възникнали сериозни инциденти, не са констатирани нарушения, свързани с охраната или пожарната и аварийна безопасност в местата за гласуване. Обстановката в региона към 20:30 часа е спокойна. До момента, от поделенията на ОДМВР и РДПБЗН в Русенска област, не са регистрирани сериозни нарушения на обществения ред, произшествия или инциденти, които да застрашат протичането на местните избори.  

В периода от 24 до 28 октомври от звената “Български документи за самоличност” в Русе и в районните управления в областта са издадени общо 18 удостоверения за гласуване, които да послужат на гражданите да упражнят правото си на глас. Днес в изборния ден са издадени 16 удостоверения, а през вчерашния и днешния ден са връчени и 37 нови лични карти.

ОДМВР – Русе е създала необходимата организация за осигуряване на полицейска охрана и съпровождане при транспортирането на изборните книжа и материали до общинските избирателни комисии, а на по-късен етап и до ЦИК.