Лъв, който се разхождал свободно по улиците на градче близо до Рим, предизвикал ужас сред жителите, след като избягал от цирк, съобщава The Mirror.

Шокиращите кадри на лъва, споделени в социалните мрежи, показват как той обикаля улиците на малкото градче с население малко над 40 000 души. На жителите беше наредено да останат по домовете си, докато властите се опитваха да открият звяра.

На един от клиповете се вижда как звярът минава безгрижно покрай колата им, а на заден план проблясват светлините на аварийните автомобили.

В друг лъвът върви по нощна улица и поглежда към човек, който го снима от дома си.

Алесандро Грандо, кмет на Ладисполи, заяви в социалните мрежи, че местната полиция е помагала на персонала на цирка да търси животното.

Той написа: "Лъв избяга от цирка. Моля, обърнете пълно внимание и избягвайте пътувания до второ нареждане". Г-н Грандо добави, че животното е било проследено до воден поток в близост до мястото - и беше принуден да отговори на разгневените местни жители, които питаха защо циркът е бил допуснат в града с опасни живи животни.

След часове преследване лъвът е упоен около 22:00 ч. местно време. Грандо потвърди новината във Facebook, като написа: "Важно съобщение. Лъвът е упоен и заловен. Сега той ще бъде поет от персонала на цирка. Благодарим на държавната полиция, карабинерите, пожарникарите, провинциалната полиция, АСЛ и всички доброволци, които служеха през тези часове на голямото обучение.

"Надявам се, че тази сцена ще успее да събуди съвестта на някои хора и че най-накрая ще успеем да сложим край на експлоатацията на животни в цирковете."

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм