Иво Пазарджиев ще бъде водач на листата на местна коалиция “България на регионите” за предстоящите местни избори. Това стана ясно днес, когато беше регистрирана листата с кандидати за общински съветници. Коалицията е съставена от ВМРО-БНД, „Консервативна България“ и Съюзът на патриотичните сили „Защита“. Листата, която е пълна, беше регистрирана в 13:13 часа. ВМРО първи регистрират кандидата си за кмет

Както беше обявено в началото на седмицата кандидатът за кмет на коалицията ще бъде Искрен Веселинов. Втори в листата е Галин Григоров, трети е Искрен Веселинов. Четвъртата позиция е за Траян Тотев, а на пето място е бившият шеф на БРП Драгомир Кочанов. Шестата позиция е за преподавателя от училище “Хр. Ботев” Пресиян Костадинов.

“Постарали сме се да има широк набор от специалисти, 60 % от листата ни е предоставена за гражданска квота”, обясни Искрен Веселинов.

Коалицията ще издигне и кандиодати за кметове в още четири населени места в общината. Това са Нора Димитрова за Долно Абланово, Галя Николова във Сандрово, в Червена вода Ивайло Стефанов и Йоана Емануилова в Ново село.

Знак за неуважение към гражданите е, че партиите и коалицииите не внасят до последния момент листите си. По-ранното обявяване би дало възможност да се усети реакцията към кандидатите. Моята оценка на ситуацията е, че се цели да не бъдат забелязани някои от имената в хаоса. За мен това е израз на задкулисен ангажимет на някои от политическите сили.