На 25 февруари в пресклуба на БТА в Плевен се проведе пресконференция, на която бяха представени кандидатите за народни представители в листата на ПП "Възраждане" за Петнадесети избирателен район – Плевен за изборите на 2 април.

Водач на листата е Ивелин Първанов – депутат от 48-то Народно събрание, писател и участник в първата мироопазваща мисия на Българските въоръжени сили, за което получава медал на ООН „В служба на мира“.

Втори в листата е Данаил Раденцов, който е областен координатор на ПП „Възраждане“ за Плевен. Той е дългогодишен мениджър във фармацевтична компания.

Трети е Захари Дончев, който е мениджър в едно отнай-големите предприятия в региона и е председател на плевенската структура на ПП „Възраждане“. 

Данаил Раденцов, който представи членовете на листата сподели че средната възраст на всичките 12 кандидати за народни представители от листата на ПП „Възраждане“ е около 40 години, като всички са израснали в област Плевен и са създали семействата си в град Плевен.

“Те са едни достойни българи и за мен лично са хора за пример!”, каза Раденцов.

Той припомни, че преди 6 седмици ПП „Възраждане“ е стартирала подписка за референдум за отлагане приемането на еврото в България до 2043-та година.

„До средата на тази седмица в страната бяха събрани 300 000 подписа, а за област Плевен подписите са над 10 000. Сигурен съм, че ще съберем нужния брой подписи, ще се свика референдум и най-после да се чуе гласът на българите по жизнено важна тема, каквато е националната валута на страната ни“, каза Данаил Раденцов.

Третият в листата на "ПП "Възраждане" за Плевен Захари Дончев коментира начина, по-който се стопанисва туризма и как не се използва наличния потенциал. "По-скоро говорим за едни напразно хвърлени средства от местния бюджет, при което няма никакъв резултат от тези усилия".

Относно реконструкцията на Мемориалния българо-румънски парк в село Гривица край Плевен, Захари Дончев каза, че благодарение на вложени средства в размер на около три милиона лева, паркът е възстановен и би представлявал интерес за всички румънски граждани, които пътуват в района. Той добави обаче, че в момента в Румъния се провежда голямо Международно туристическо изложение, в което участват редица български общини, сред които не е Община Плевен, а би било добре точно на такъв форум да бъде представен възстановеният Мемориален парк в с. Гривица.

Водачът на листата на ПП „Възраждане“ за изборите на 2 април в 15-ти МИР – Плевен Ивелин Първанов подчерта, че цяла Северна България, включително регион Плевен са в условия на задълбочаващ се демографски проблем.

„Оказа се, че както ние казвахме, кризата вече настъпва - кризата на съществуването на българската държавност – кризата на българската нация“, каза Първанов и посочи, че основна цел на ПП „Възраждане“ е опазването на българската валута.

Ние считаме, че българският народ трябва да се произнесе по такова важно и съдбоносно решение, което ще се отрази на потомците след нас. Ако България иска да кове своя политика и да защитава своите интереси, България трябва да има собствена валута.

„Основната ни мисия е да събудим вярата на българите в собствените им сили. Така, както преди 200 години е било през Възраждането. Нашите сили и потенциал не са по-слаби от тези на другите нации“, каза Ивелин Първанов.

Говорейки по темата за проблемите на Северна и Северозападна България, на въпрос на Дарик радио относно АЕЦ „Белене“, в която вече има два ядрени реактора, водачът на листата на ПП „Възраждане“ в Плевен каза:

„Считам, че Втора атомна - АЕЦ „Белене“ трябва да бъде построена в пълния си капацитет от четири реактора. Това й трябва на България и страната ни да бъде енергиен център на Балканите, и да изнася електроенергия, а не да внася. Ние не можем да развиваме икономика и модерен транспорт, ако нямаме евтина енергия“.

Ивелин Първанов коментира и важността на изграждането на трети мост над река Дунав,  което според геополитиците трябва да стане при Никопол или Оряхово.

Той подчерта, че пътната инфраструктура по поречието на река Дунав у нас е изоставена от 1989 г. „Затова България ще бъде заобикаляна и няма да печели от транзитни такси“, каза Първанов.

Останалите членове в листата с кандидат-депутати на ПП "Възраждане" за 15-ти МИР - Плевен са:

Тихомир Стойков - секретар на структурата на партията в Плевен,

Виктория Мучанова - член на структурата в Плевен и преподавател във висше учебно заведение,

Ивайло Ивайлов - председател на структурата на партията в град Левски,

Нели Симеонова - председател на структурата в град Белене,

Николай Иванов - председател на структурата на партията в град Левски, Богомил Димитров - председател на структурата в Долна Митрополия,

Стефка Йоргова - зам.-председател на структурата в град Белене,

Тони Тошев - зам.-председател на ПП "Възраждане" в град Левски,

Димитър Зарков - член на структурата в Плевен - собственик на малка транспортна фирма.