БСП избра да закрие предизборната си кампания пред Паметника на свободата в Русе. “Това е емблемата на Русе, града на свободния дух, северната столица на България. Той е открит през 1909 г.от поборници и опълченци заедно с русенската общественост. На този паметник правим нашите тържества. Решихме тук да закрием кампанията, защото това е символ и на солидарността, на справедливостта, а те изпълват нашата програма. Те са част от нашите желания, сред които са и по-добри доходи, мир, по-добро бъдеще за децата.”. Това заяви общинският председател на БСП Русе Пламен Рашев.

Предизборната проява беше съчетана с изпълнения на песни, сред които и емблематичната за социалистите “Една българска роза”. В края на събитието членовете на листата поднесоха червени рози на Паметника на свободата и пуснаха червени и бели балони в небето.

А ето какво каза пред присъстващите и водачът на листата с канидат-депутати Иван Иванов: “Това е изключително важен ден, защото си правим равносметка какво искаме и какво ще постигнем. Свободата е избор, а на нас всички ни предстои такъв избор. През изминалия месец се срещнахме със стотици хора, чухме различни гласове и желания, казахме на всички хора, които ни посрещнаха с надежда, че направихме всичко възможно да се повишат доходите на българските граждани, направихме и всичко необходимо да запазим българската икономика, да запазим българщината.

Длъжни сме да продължим да работим в посока, в която всеки гражданин да се чувства като гражданин на българската държава, която се грижи за него. Защото през последните години имахме дни, в които едни бяха обичани, други не. Но равенството и справедливостта, които са залегнали в нашата програма са водещи и за нашата кампания.

Имаме важната задача да направим този избор, който да ни доведе към едно стабилно управление. Защото в кампанията чухме какво ли не-фалшиви новини, обиди, караници. Но ние се държахме достойно в срещите си със своите симпатизанти. Те пък ни дадоха своите послания тук, на територия на Русе и областта. А именно чрез тези послания ние градим своята визия за града, областта, за страната. Най-важно е да имаме ясното съзнание, че на всеки един жител са му необходими държавници, които да покажат пътя, по който да се почувстваме истински граждани на държавата. Важното е да работим за мир, социална справедливост, защита на семейството. Просто и малко, нищо грандиозно.

Остават броени часове, до момента, в който всеки ще направи своя избор. Аз вярвам, че няма да останат безучастни хора към своята съдба и съдбата на своите съграждани, тъй като изпадаме в безтегловност, която ни води към нищото. Трите години на безвастие и безвремие са наистина загубени, нека не продължаваме в този дух. Време е да има стабилен кабинет, в който БСП да бъде този стълб, който гарантира качеството на живот на всеки гражданин.

Така че призовавам всеки, който се колебае, който не е решил, в неделя да ни подкрепи с №1 за по-добър живот.“

Чуйте звуковия файл. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!