"Ние се опитахме да разговаряме с колегите. Аз и г-н Каримански отидохме в кабинета на председателя на Народното събрание и подадохме ръка, и предложихме точките, които са свързани със законодателната програма на Народното събрание да бъдат изтеглени напред, а точката за председател на парламента да остане по-назад в програмата, докато всеки вземе своето решение",  каза по време на брифинг на ПГ на "Има такъв народ" в парламента Ива Митева, предаде  БГНЕС.

Атанасов: Опозицията иска да покаже неспособността на НС да функционира

„За съжаление, председателят не можа да вземе своето решение така, както трябва да го вземе. Каза, че ще го обсъди и явно в обсъждането са преценили, че чисто популистки и пиарски е по-добре да не се съгласяват с нас", заяви тя.

Митева сподели, че са казали на Мирослав Иванов, че ситуацията е достатъчно напрегната, че е нужен диалог, че е нужна конструктивност, а не деструктивност.

"И ще трябва да започнем да работим всички заедно, и това е пътят, по който трябва да го направим и оттук можем да го направим сега и веднага", каза тя.

"За съжаление, видяхте, че това наше предложение не е прието. Те не ни се обадиха и ние затова не влязохме да се регистрираме в пленарната зала. Да, можехме да пренареждаме точките, можехме да искаме отпадане на точки, за да може те след това да казват как ние не искаме да избираме председател, на за съжаление, в процедурните правила няма заложен избор, няма приложен и проект за решения", подчерта Митева.

ПП отново ще предложи Минчев за председател на парламента

Тя смята, че председателят на парламента трябва да бъде избран в спокойна среда и обстановка, включително и да започнат разговори между всички в НС. Митева подчерта, че това може да се случи и публично, за да се видят и обсъдят имената, за да се избере най-доброто.

"Искаме да спрем с празните приказки, с лъжите, с обидите, защото това може би е една от основните причини да стигнем дотук", каза в заключение Ива Митева.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм