Политиците се провалиха за последните трийсетина години. Искаме да поставим едно ново, експертно начало на управление на страната. Това заяви Ива Митева, водач на листата на коалиция “Заедно” в Русе, където тази вечер бе даден официален старт на предизборната кампания и бе представена листата. Преди това през деня бившият предаседател на Народното събрание имаше срещи с работници в редица русенски фирми.

Бизнеса иска сигурност, стабилност и предвидимост. И да бъде оставен да работи. Трябва да спрем честата смяна на законите, които много пъти са и с обратно действие, каза Митева. По думите и Русе е недофинансиран град и има много проблеми за решаване - тежкия трафик, задръстванията на Дунав мост, забавения воден цикъл. Надявам се, че парите за борба с комарите ще дойдат навреме, Русе е прекрасен град и не трябва да остава настрани от основното държавно финансиране. Цяла Северна България е недофинансирана за сметка на Южна България, отбеляза Митева

Тя припомни, че е предложила конкретни промени  в Закона за пътищата, по време на предишната кампания за справяне с транспортните неволи на Русе,но никой не ги е внесъл в парламента след това.

“Мотивирам хората с три думички. Доверие, отговорност и морал. Това, което мога да дам е доверие и искам доверие. Отговорността е лична. Трябва да сме отговорни и в мислите си дори. Мисля че морала отсъства в политиката, затова и хората отказват да гласуват. Това трябва да престане. Хората искат професионалисти, технократи, които да започнат да решават техните проблеми. Омръзна ми и на мен да слушам клишета. Искам реални действия и да се опитаме да направим нещо, така че страната да тръгне напред.

Чуйте звуковия файл:

Купуването и продаването на гласове е престъпление!