От Има такъв народ, Възраждане и БСП се противопоставиха на идеята за промяна на националния празник 3 март и замяната му с 24 май. От парламентарната трибуна Ивайло Вълчев от ИТН заяви, че не вижда проблем в 3 март и посъветва мнозинството в парламента да не пипа историята, защото тя не е бюджет, който може да се наглася спрямо конюктурата.

Според Костадин Костадинов отричането на 3 март показва омраза към всичко българско, а от БСП коментираха, че ако го нямаше 3 март, България нямаше да я има на картата на Европа днес. 

В три отделни декларации от Има такъв народ, Възраждане и БСП се противопоставиха на идеята на Продължаваме промяната-Демократична България за промяна на националния празник 3 март, който да бъде заменен с 24 май. Ивайло Вълчев от Има такъв народ коментира, че по този начин се създава дефицит в българската памет и българското национално себеусещане.

Костадин Костадинов от Възраждане уточни, че без 3 март, нямаше да има българска държава

От БСП определиха идеята за промяна на 3 март като национално предателство и уточниха, че тази дата има огромно историческо и политическо значение, а противопоставянето на два важни празника само ще раздели българския народ. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм