Терминът „луксозно превозно средство“ обикновено ни напомня за Rolls-Royce Phantom, Lamborghini или Ferrari, съобщават от Darik Business Review.

Но какво да кажем за една ултра екстравагантна машина за отдих? Това е Elemment Palazzo Superior.

Няма да ви виним, ако намалите скоростта – или спрете напълно, когато видите този подобен на космически кораб кемпер да се задава по магистралата.

Проектиран и конструиран от Marchi Mobile – дъщерно дружество на европейската автомобилна компания Marchi Holding AG, Elemment Palazzo Superior не прилича на нищо друго на пътя.

Определяйки себе си като „най-луксозния мобилен дом в света“, иновативният кемпер е вдъхновен от спортни автомобили, самолети и яхти, които изграждат неговата уникална естетика.

В зависимост от персонализираните конфигурации, всеки кемпер струва между 2-4 милиона долара, а изграждането му отнема около две години.

„Честно казано, проектирах Element за собствено удоволствие в началото – беше малко егоистично. Бях уморен от това, което се предлага в автомобилната индустрия“, казва Марио Марчи, основател на Marchi Group и творческия ум зад кемпера, пред CNN Travel.

„Почти всички подобни машини имат почти абсолютно същия дизайн и същата функционалност, а аз не исках да хващам тази скучна вълна. Исках да създам нещо изключително и уникално,” допълва той.

Като 4D кино

Едно от първите неща, които ще забележите в Elemment Palazzo Superior, е неговата футуристична кабина с гигантско предно стъкло с "очи на буболечки" и изключително висока шофьорска седалка.

Вдъхновена от хеликоптерите, пилотската кабина е разположена на второто ниво на машината – така че е почти като да летите над пътя.

Отвътре той прилича на това, което бихте открили в пилотската кабина на самолет. Аеродинамичният дизайн е предназначен да намали разхода на гориво. 

Чувствайте се като у дома си

С дължина около 12-14 метра и ширина 2.5 метра (или почти 5 метра, когато е напълно разгънат), кемперът разполага с овални прозорци, вдъхновени от илюминатори на яхти, хромирана облицовка и това, което Марчи описва като „линии на дизайна на състезателните автомобили“.

Интериорът е също толкова впечатляващ и предлага 68 кв. м жилищна площ. Луксозните елементи изобилстват - лъчисто подово отопление, регулируеми температурни зони, кухненски бокс от най-висок клас, камина и автоматични плъзгащи се врати.

Една от любимите характеристики на Марчи е всекидневната с разтегателен диван, 42-инчов LED телевизор, бар шкаф и хладилник за вино. „Площта е изключително удобно проектирана, така че да можете да поканите приятели, но все пак да имате свободно лично пространство“, добавя Марчи.

Повдигнете покрива

Черешката на тортата е Sky Lounge. Подобно на флайбридж на яхта, тази тераса се появява от покрива на кемпера чрез автоматична асансьорна система.

За да направи забавлението лесно по време на път, Марчи е помислил за всичко: вградени мебели, озвучителна система Steinway & Lyngdorf, лъчисто подово отопление и сенник.

А ако нещо липсва? Всичко може да се персонализира, казва той. Някои клиенти искат заседателна зала за бизнес цели, а други избират да добавят втора спалня.

„Ние сме много гъвкави – нашите клиенти имат различни цели и вкусове, така че всяко превозно средство, което създаваме, е уникално“, казва Марчи.

Обикновено техните клиенти са високопоставени бизнесмени и богаташи, които прекарват много време на път по работа или предпочитат шофирането пред самолетния транспорт. Друг път те планират да използват превозното средство за събития и промоции.

„Много от нашите клиенти харесват усещането да караш този космически кораб по пътя“, казва Марчи. „Работим и с много страстни колекционери, които търсят нещо съвсем различно.“

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм