"Условията, която налага тази наредба, са неизпълними и през нея прозира желанието да се развие този сектор - туризъмът, вместо да се развива". Това коментира пред БНТ Йордан Ибришимов от Българското кемперско общество по повод предложените изменения в правилата за кемпери.

Вижте при какви условия може да къмпингувате свободно

Трябва да се извади редица от документи, които са много трудни. Такова едно изваждане всъщност ще коства много време на човек, който желае да притежава парцел за кемпиране и в същото време, той ще може да го ползва само 3 години, обясни Ибришимов.

Няма нищо лошо в свободното кемпиране, то е регулирано в много страни, каза още Ибришимов. По думите му обаче, инфраструктурата в България е нулева.

Какво мислят къмпингуващите за новите правила

По родното Черноморие, освен луксозни хотели, къщи за гости и други места за настаняване, едни от любимите места за летовниците са къмпингите. Проект за наредба обаче, иска да регламентира местата за диво къмпингуване. Какви ще са правилата и какво смятат за тях кметовете на морски общини - вижте повече от кмета на Царево инж. Георги Лапчев, който се включи на живо в ефира на "Денят започва".

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук