Излизам с името, честта и достойнството си пред всички Вас. Не се крия зад политически централи и сглобки. Можех да направя сложни коалиции, с различни кръгове, но предпочитам да се изправя сам срещу всички, защото човек живее за името и достойнството си. И най-важното е след 4 години да мога да вървя по улиците, да гледам хората в очите и да не се срамувам от това, което съм направил. 

Влязохме в тази надпревара, защото усещането беше, че всичко е уредено и мачът е свирен. 

Хората не ги интересува какво ще стане с града и е безсмислено да се прави каквото и да е, защото великите сили се били разбрали. Моята същност, че винаги трябва да се боря срещу неправдите, ме подтикна да се включа в тази надпревара. Аз съм бил за истината, аз съм за истината и винаги ще бъда за истината! 

През последните 4 години групата общински съветници от СДС бяхме единствената и най-остра опозиция на сегашната разсипия. Всяко нещо, което сме казали аз и моята група се случи - с неправилни проекти, с неправомерно изразходване на средства, случи се с това, че 4 години градът остана в застой. 

За да функционира добре градът, един кмет и екипът му трябва да изчистят града, да го подредят и да вдъхнат сигурност. Сигурност на възрастните хора, сигурност на младите хора, сигурност на хората в неравностойно положение, сигурност на хората, които се занимават с култура, изкуство и сигурност на децата, които са и бъдещето на града ни.

С екипа, който надграждаме, можем да го направим, защото имаме точна и ясна програма. Готови сме да поемем отговорност. Искаме да се сравняваме с водещи градове, искаме градът ни да привлече повече туристи, да се говори повече за него в медиите – само положително, да служи за пример. Искаме русенци да останат да живеят тук. Искаме и ще го направим, за да останат нашите деца тук и да се развиват. Искаме, можем и знаем как да направим така, че русенската икономика да се управлява и развива и парите на русенци да останат тук. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!