„Аз и моят екип разчитаме на подкрепата на добричлии, така както сме разчитали четири години на нея. Продължаваме да водим положителна кампания, изцяло насочена към това, което сме постигнали и което възнамеряваме да реализираме. Нямаме никакво намерение да водим черна и манипулативна кампания”. Така досегашният кмет на Добрич и настоящ кандидат за кметския пост Йордан Йорданов, издигнат от МК ДБГ  /ДБГ, НДСВ, ССД, ГН/, коментира резултатите след първия тур на местните избори, проведен на 27 октомври 2019 г. Йорданов спечели гласовете на 41,22 % от избирателите, спрямо 29,46% за Надежда Петкова – кандидат на ГЕРБ и СДС.

Пред журналисти Йорданов обяви намерението си публично да обяви още в първия ден на втория си управленски мандат кои съветници от водената от него листа за кои от кварталите в Добрич ще отговарят -  ангажимент, който е поел по време на кампанията. 

„Продължаваме да водим положителна кампания, изцяло насочена към това, което сме постигнали и което възнамеряваме да реализираме през следващите четири години. Нямаме никакво намерение да водим черна и манипулативна кампания. За мен най-важното от вота на 27 октомври е, че добричлии не се поддадоха  на манипулации, спекулации и внушения” -  подчерта Йордан Йорданов.

Той информира още, че по последни данни МК  ДБГ  /ДБГ, НДСВ, ССД, ГН/ ще излъчи 13 общински съветници в новия Общински съвет на Добрич, което е с 5 повече от изборите през 2015 г.

На този етап от щаба на Йорданов не са водили политически разговори за подкрепа на балотажа, обяви още кандидатът за кмет на Добрич. Той бе категоричен, че за него са важни всички добричлии и че подкрепата, на която разчита, е много широка.