ДПС ще води безкомпромисна битка срещу руското влияние в енергетиката. Това заяви на брифинг в парламента депутатът Йордан Цонев.

Той коментира приетият вчера законопроектът, внесен от партията, за забрана за износ на петролни продукти, преработени в рафинерията в Бургас.

Скандал в НС заради Изборния кодекс: Изгониха депутат от ПП (видео)

Цонев допълни, че геополитическият избор на България изисква страната ни да бъде ясен, предвидим и много твърд съюзник в съюзите, в които членува.

Председателят на Движението – Мустафа Карадайъ насочи вниманието към друга тема. От партията виждат симбиоза между „Продължаваме промяната”, главния прокурор Иван Гешев и кръга „Капитал”.

Карадайъ припомни, че от ДПС са сезирали прокуратурата да провери всеки случаи за всяко издадено двойно гражданство на база инвестиции – т. нар. „златни паспорти”.

Петков: Ще продължим да се борим за всяка точка от Изборния кодекс

Той поясни, че след почти 8 месеца, като срокът за проверка е бил 6 месеца - резултат нямало.  Мустафа Карадйъ напомни още, че от партията са сезирали прокуратурата и за проверка на милиционерщината, оглавена от бившия вътрешен министър Бойко Рашков. Карадйъ даде и пример с казуса около гражданството на Кирил Петков, където отново прокуратурата не е направила нищо.

Тези примери събудили и подозрението за симбиоза.

От ДПС ще настояват за информация дали са извършени проверки и какви са резултатите от тях. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм