Празникът на черешата тази година ще се проведе в дните 28-29-30 юни. Той се организира от Община Кюстендил и Институт по земеделие Кюстендил.

Отделете си тези 3 дни, за да се насладите на вкусни череши, автентични  местни продукти и занаяти, много музика и красиви изненади.

Официалното откриване на Празник на черешата е в петък, 28 юни в 19:00 ч.  

Тогава започва и голямата сладоледена изненада- ще се вихри Галактическа Нитро лаборатория с Шеф сладкари Ради Стамболов и Борислав Екзархов. Заедно с кмета инж. Атанасов ще приготвят над 1 500 сладоледа с течен азот, който ще бъде раздаден на присъстващите. Една от съставките на сладоледа е черешов сироп, приготвен от вкусния кюстендилски плод.

В 21:00 ч. е началото на концерта на група „АКАГА“ с участието на Кристиян Янкулов и Биляна Добрева.

Тези 3 дни в Кюстендил ще е цветно, вкусно, леко носталгично и много емоционално.

Затова ще подредим уютна и прохладна Cherry Chill Zone, която ви очаква с хамаци, студена лимонада и много черешови изкушения.  В парка пред галериятак. кюстендилското слънце ще гали най- леко, там ще и мястото за една специална арт- изненада от  Евгени Серафимов.

Алея на занаятите ще представи красотата и майсторството на типичните за района занаяти, а Живите места в Кюстендилско ще излязат от своите тихи кътчета и ще пленяват жителите и гостите на града със своите съкровища.

Предвидени са и безплатни туристически обиколки в град Кюстендил, от 14:00 часа на английски и от 16:00 часа на български език.

Пазар на Кюстендилски череши, алея на занаятите живите места в Кюстендилско

 „Даваме приоритет на местните изпълнители, на местните производители и предприемачи и разбира се най- важни са децата на Кюстендил. Очакваме ви….“, каза още инж. Атанасов.