Преди 20 години днешният крал Чарлз III рисува картина на кралския замък Балморал. Сега печат на точно това произведение е продаден на търг за над 5000 паунда. Смята се, че това е първият път, в който гравюра от управляващ монарх е била продадена на търг, съобщи аукционна къща Bonhams в четвъртък.

За благотворителност: Жена пилот създаде най-големия портрет на кралицата в света

Частен британски колекционер плати 5738 паунда (6585 евро) за „The Scottish Home.“ Картината в рамка показва замъка Балморал в Шотландия, където кралица Елизабет II почина на 8 септември. Подписана е с „Чарлз 2001“.

Комбинация от страст към рисуването и привързаност към Шотландия

„Този ​​омагьосващ принт съчетава страстта на краля към рисуването и дълбоката му привързаност към Шотландия“, каза кураторът на Bonhams Хамиш Уилсън, като добавя, че не е изненадан от факта, че е имало много оферти. Той споделя, че картини на Чарлз са се продавали преди между 400 и 600 паунда.

Официално: Коронацията на крал Чарлз III ще се състои на 6 май 2023

След смъртта на кралица Елизабет II, Чарлз III бе официално провъзгласен за крал на Великобритания. Той и кралицата-консорт Камила ще бъдат короновани в Уестминстърското абатство на 6 май 2023 година.

Коронацията на Чарлз III: Една тайна вече се разкри

Твърди се, че легендарен камък с тегло 150 килограма ще бъде използван при коронацията. Той е известен като „Камъкът на съдбата“ или „Камъкът на Скоун“ и е кръстен на малко шотландско градче. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм