Жена пилот се качи на своя Piper PA-28 в четвъртък, за да отдаде почит на покойната кралица Елизабет II.

Как? С двучасов полет, прелитайки 413 километра. Тя успява да създаде контур на профила на кралицата върху картата, пише Би Би Си.

Крал в шотландска пола: Чарлз III на посещение в Шотландия

Пилотът Амал Лархилд планира маршрута си, като преобразува портрет на кралицата във формат, разпознат от програма за планиране на полети, наречена ForeFlight.

Официално: Кралицата е починала от старост, не от болест

Тя също притежавала ръчно резервно копие на маршрута, направено с помощта на ориентири и извършва няколко тренировъчни полета, за да усети необходимата писта и завои.

Амал споделя, че най-трудната част от полета е била създаването на короната поради тесните завои. Ветровитото време също превърнало опита в приключенски. Тя трябвало не само да се съсредоточи върху маршрута, но и се увери, че остава във връзка с контрола на въздушното движение, тъй като полетът минавал през райони с ограничено въздушно пространство.

В сайта на кралското семейство: Снимките на принц Хари и Меган вече са най-отдолу

"Като посланик на Hospice UK исках да събера пари за организация, която върши важна работа и да отдам почит на символ на служба и безкористност", казва Амал. Пилотът вече е достигнал 20% от целта си -  5000 паунда са вече събрани, благодарение на полета.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм