Фондацията за култура и развитие "Кредо Бонум" представи 28 селектирани корици за арт проекта The Sofianer. Произведенията ще станат част от лимитирано книжно издание и ще бъдат показани на открита изложба през септември на Градина "Кристал" в София. Изданието ще бъде безплатно и достъпно за всички, съобщи за darik.bg мениджърът на фондация "Кредо Бонум" Симеон Василев.

Това е второ издание на конкурса, който за първи път се проведе през 2022 г. Тази година селекцията от изображения е направена сред работите на 127 кандидати, които са предали дизайните си през юни. 

Проектът The Sofianer цели да отпразнува любовта към София, като кани художници от България и света да създадат колекция за въображаемо издание. Идеята е реверанс към култовите корици на списание Тhe New Yorker. Инициативата е част от глобално движение, в което градове от цял свят правят свои въображаеми корици. Така се появяват The Parisianer, The Tokyoiter, Le Montrealer, The Brusseler, The Milaneser или The Shanghairen. 

Инициативата е подкрепена от Столична община, програма Култура, Българо-американска кредитна банка и ВИЖ, сподели Василев. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм