Инфлацията се отрази на почти всички браншове у нас и не пропусна и търговците на дюнери, пише NOVA. За последната година там се усеща осезаемо увеличение на продуктите, а някои от търговците се наложи дори да затворят своите обекти.
Сахак Антонян или както го наричат приятелите - Сачо е в бизнеса от 4 години и разкри тайните на хубавия дюнер. „Много е важно да е сочен. Трябва да се слага много сос”, споделя мъжът.
Колко ще ни струва трапезата за Бъдни вечер и Коледа
Въпреки че неговият обект е сред най-търсените във Варна, Сачо обясни, че инфлацията му се е отразила сериозно.
„Токът поскъпна много, както и месото, картофите”, поясни той.
Шоково поскъпване на яйца, захар и масло
Проверка на NOVA показа, че в много от обектите цените са се увеличили минимум с 1 лв. за последната година.
„След като вдигнахме цените, имаше отлив на клиенти, но сега нещата се нормализираха”, коментира Сачо.
Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud, Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts
Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук
За забавни видеа ни последвайте в TikTok
Следвайте ни и в Инстаграм