Очарователни български музиканти от световна класа  посреща Симфониетата Враца тази вечер -  впечатляващото сопрано Ина Кънчева и пианистът, с когото клавишите звучат по-вълнуващо отвсякога - Емануил Иванов.

Ще имаме възможност да се насладим на изкуството им на 29.02 от 19.00ч. в градската зала в един елегантен концерт от цикъла „Месец на клавишите“, заедно със Симфониета-Враца под диригентската палка на Христо Павлов.

В програмата са включени великолепни произведения : Волфганг Амадеус Моцарт – Концерт за пиано и оркестър № 17 в сол мажор и Концертна ария за сопран, пиано и оркестър; Лудвиг ван Бетовен – драматична сцена за сопран и оркестър, и Концерт № 4 за пиано и оркестър.

Ето какво разказаха двамата музиканти за слушателите на Дарик радио Враца: - чуйте в прикачения звуков файл

.

От интервюто ще научите за впечатляващата кариера на изпълнител на Ина Кънчева, творческите й проекти в България и как се живее в Берлин.

Емануил Иванов в момента следва в Бирмингам, Англия, очаква с нетърпение да се премести в Лондон. До пианото се докосва на почти 6-годишна възраст. Заслугата за любовта му към музиката се дължи на двамата му родители, според него -  те били меломани. А удоволствието да се запознаем с него и музицирането му дължим на Ина Кънчева, която представя млади музиканти в предстоящи концерти на Симфониета Враца.

Не пропускайте този концерт. Очаква ни красива музика и специални гости. Началото е 19 ч. в Градската концертна зала.