Постковид синдромът ни бе заложен още през март 2020 година, когато на всички ни стана ясно - цивилизацията ни е стигнала до там, че светът може да бъде затворен за една секунда, като лавка. Разбрахме, че не сме независими. Нормално е това усещане да развие  всякакви проблеми, които могат да отключат тревожност и паник атаки.  Това съобщи в новия сезон на аудиосериала "Шифърът на тялото" по Дарик известният психотерапевт и специалист по хипнотерапия Иво Величков. 

 Симптомите на силната тревожност са обикновено задушаване, виене на свят,  усещане за „топка в корема“ и дори за припадане, обясни Иво Величков и уточни, че все повече младите хора стават жертва на паник атаки

Според него всяко едно подобно състояние зависи основно от това, доколко травматично е нашето отношение към дадена ситуация. 

Ако можем да променим гледната си точка към нещата, които не ни харесват, ако може да променим обстановката, средата…, тогава промяната зависи от нас. В останалите случаи, в които нищо не можем да променим – ни остава единствено да приемем. 

Страхът е нещо естествено, но въпросът е да не му позволяваме да ни спира да живеем, категоричен е Иво Величков.

Към страховете си днес можем да гледаме по два начина - да осъзнаем кои са неизбежни, за да се примирим с тях и кои са преодолими, за да "се прежалим" и да продължим. 
 

Аудиосериалът "Шифърът на тялото" може да следите на darik.bg и на стрницата на Дарик във фейсбук.