Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев говори пред журналистите преди домакинството на Локомотив Пловдив в Sesame Купа на България.

„С Локомотив стават оспорвани мачове. При нас има някои липси и наказания, и контузии. Надявам се да създадем футболна обстановка. Който излезе трябва да де максимума и да продължим в следващия кръг. Това не се е случвало от 4 години да играем във Варна и се надявам това се получи. Васил Панайотов е наказах, Закария Беншаа контузия. За Дани Димов много се изписаха доста глупости. Дани е възможно да влезе в групата, независимо, че не е играл дълго време. Може да се наложи да влезе на помогне. Локомотив е стабилен отбор. Със сигурност в това първенство може да имаме някакви слабости, които показахме в игрови план. Отбори, които са сензации, сме на 3 точки. Като точки сме добре“, каза Илиев.

„Матеуш аз го привлякох. В момента, в който даден играч постави себе си пред отбора, няма място в клуба. В момента, в който реши, че е по-важен от колектива, ние предпочитаме да имаме колектив. С него се разделихме, пожелаваме му всичко добре. Колективът при нас е на първо място. Не сме изпълнени със световни звезди, които са готови решат мачове“, допълни треньорът.

„Плановете за зимна подготовка са като миналата година. Ще се готвим в Албена, няма да отиваме в чужбина. Такова е решението. Надявам се да нямаме контузени и времето да е с нас. Имаме договорени контроли, но няма да ги обявяваме сега. Да, ще играем с Фарул. Това е добре за нас. Другите противници също не са лоши“, допълни треньорът.

Той коментира и селекцията на Черно море. Надявам се да вземем и намерим нов централен нападател. Търсим го, не сме го намерили. Има запитвания за наши играчи. Дори постоянен интерес. Някои от младите, ако се пише малко за тях, отиват в другата крайност. Нямаме фикс идея да продаваме, но има моменти, в които сме безсилни – зависи от сумата, зависи от възможностите за развитие. Има запитвания, но нищо конкретно“, завърши Илиев.