В петък на Алеята на славата в Холивуд бе открита звезда на Маколи Кълкин за 40-годишната му актьорска кариера, в която водещ е филмът "Сам вкъщи", съобщи CBS News.


Снимка: Маколи Кълкин

Катрин О'Хара, която играе майката на персонажа на Кълкин в "Сам вкъщи" и продължението му от 1992 г. "Сам вкъщи 2: изгубени в Ню Йорк" и Наташа Лионе, колежка на Кълкин в биографичната криминална драма от 2003 г. "Party Monster", бяха сред участниците в церемонията.


Снимка: Катрин О'Хара и Маколи Кълкин (в средата)

Присъства и партньорката на Кълкин - Бренда Сонг, известна с ролите си в комедиите на Disney Channel "The Suite Life of Zack & Cody" и "The Suite Life on Deck".


Снимка: Маколи Кълкин, Бренда Сонг и синът им Дакота

"Благодаря за всички добри думи, истории и други неща", каза Кълкин. "Знаете ли, накарахте бащата на децата ми, техния татко, да изглежда добре. А най-важното за мен е и това, че техният татко разбира, че не винаги е бил баща. Той също е бил дете, разбирате ли?"

О'Хара приветства екранния си син от филмите "Сам вкъщи".


Снимка: Катрин О'Хара и Маколи Кълкин

"Маколи, поздравления - каза тя. "Ти заслужаваш своята звезда на холивудската Алея на славата. И ти благодаря, че включи мен, твоята екранна майка, която те остави сам вкъщи не веднъж и два пъти, да споделя това щастливо събитие. Толкова се гордея с теб."

Звездата е 2765-ата от завършването на Алеята на славата през 1961 г. с първоначалните 1558 звезди.

Роден на 26 август 1980 г. в Ню Йорк, Кълкин започва сценичната си кариера през 1984 г., когато е на 4 години, в пиесата "Бахови бебета" в Symphony Space в Манхатън. На екрана дебютира през 1988 г. в драмата "Ракета Гибралтар", където се превъплъщава в един от седемте внука на пенсиониран сценарист (Бърт Ланкастър).

През 1991 г. Кълкин получава Американската награда за комедия за най-смешен актьор във филм (главна роля).

Изпълненията на Кълкин в двата филма "Сам вкъщи", "Моето момиче", "Добрият син" и "Ричи Рич" карат VH1 да го постави на второ място в списъка на 100-те най-велики детски звезди след Гари Колман.

Телевизионните участия на Кълкин включват водене на "Saturday Night Live" през 1991 г., когато е на 11 години; пет от 13-те епизода на серийната драма на NBC от 2009 г. "Kings"; осем епизода на комедията на TV Land от 2015-2016 г. "The Jim Gaffigan Show", осем епизоди в ролята на самия него, който заема различни длъжности с нисък доход и се появява в "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon"; пет епизода на хорър антологията на FX от 2021 г. "American Horror Story: Двойна игра"; и два епизода през 2022 г. на черната комедия на HBO "Праведни скъпоценни камъни".

Кълкин беше фронтмен на комедийната рок група The Pizza Underground през 2013-18 г.

Кълкин е издател и главен изпълнителен директор на Bunny Ears, сатиричен уебсайт за попкултура и подкаст, откакто го основава през 2017 г.

Снимки: Getty Images

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм