Първият тийзър на "Чебурашка" е публикуван онлайн, а премиерата на филма е насрочена за 1 януари следващата година, съобщават от пресслужбата на Central Partnership.

Почина легендата на френското кино Жан-Луи Трентинян

Зрителите за първи път ще видят героите на филма: освен анимационния Чебурашка, ядосан градинар Генадий, изигран от Сергей Гармаш, и главния злодей - директорката на шоколадовата фабрика Римма, изиграна от Елена Яковлева.

"Снимките на "Чебурашка" започнаха миналата година в Сочи и приключиха през юни в Московска област. Финалният кадър е заснет в действаща шоколадова фабрика с героинята на Елена Яковлева, Римма, в която много фенове на анимацията ще открият някои черти на противна модна героиня с барета", се казва още в съобщението.

Мария Бакалова с ключова роля във филм на Marvel

Режисьор на филма е Дмитрий Дяченко. Освен Гармаш и Яковлева роли във филма изпълняват Олга Кузмина, Полина Максимова, Фьодор Добронравов, Сергей Лавигин и др. Отбелязва се, че Чебурашка ще бъде пресъздаден във филма с помощта на жива CG-графика и технология за улавяне на движението.

"Оказва се, че това е една много сърдечна и забавна история, в която Чебурашка визуално невероятно прилича на познатия и обичан от детството анимационен герой. Но характерът му е малко по-различен - той е по-модерен, енергичен и жив. Може би дори по-забавен. Надявам се, че филмът ще се хареса на зрителите, ще стигне до сърцето им", цитира пресслужбата думите на Дяченко.

Филмът ще излезе на екран на 1 януари 2023 г. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм