Старая се да бъда обратното на това, което съм критикувал, заяви пред Дарик депутатът от ПП-ДБ Христо Петров ( Ицо Хазарта ), който отново участва в предизборната надпревара. Няма нужда да се обяснявам, че не съм от онези, които са влезли в политиката с цел трудоустрояване, посочи той в предаването „Стълбището”. Изключително малък брой читави хора искат да се занимават с политика, констатира той.

Нашите опоненти категорично печелят информационна битка, призна Христо Петров. При целия достъп до информация, всъщност никой вече не вярва в нищо, включително и на изтеклите записи, смята Христо Петров. По думите му, най-смешното в изтеклия запис на разговор между лидери на ПП всъщност е, че едни хора които са били във властта, нямат пари да направят кампания. Той отново повтори тезата, че изтеклия материал е манипулиран и е подготовка за пускането до дни на следващ запис.

Дължим извинение, че не обяснихме достатъчно добре, пред какви избори бяхме поставени в рамките на управлението ни и по време на преговорите за ротацията, посочи Христо Петров.

То, никога не е имало нещо друго, отговори Христо Петров на въпроса има ли политическа мафия в България.

Открих, че при цялата си неопитност имам възможност да променям нещата, добави той, като посочи за пример правото на осиновените да научат кои са биологичните им родителите и промените свързани с авторското право. Всеки който не гласува дава властта на тези които и без това са я имали, изтъкна Христо Петров. Неговото тълкуване на резултатите от социологическите проучвания е че мнозинството от българите иска преди всичко промяна, а не „стабилност”. 

Чуйте и гледайте целия разговор в прикачените файлове