Главният секретар на МВР е бил притискан да подаде оставката си от цяла „бригада“, в която е влизал и и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов. Това обяви пред бТВ ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

„Там е била градската прокурорка, Антон Славчев, шеф на КПКОНПИ. Едновременно са му оказвали натиск - или подаваш оставка, или влизаш в ареста. Взели са му телефоните, не съм говорил с него“, каза Атанасов.

Той обясни, че сега се вадят компромати, за да извадят Коцев от МВР. Атанасов го познавал от 15 г. и го определи като „сериозен полицай“.

„Главният секретар на МВР Живко Коцев трябва да остане на поста си, за да се бори с купувачите на гласове. Той е единственият неудобен на коалицията ГЕРБ-ДПС. Закачен е случайно в историята с митниците, за да бъде отстранен. Имало е бригада, която му е оказвала натиск, включително Борислав Сарафов. Това , разбира се , подлежи а проверка, но имам сигурни източници“, добави Атанасов, визирайки акцията по задържането на директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова, обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи.

Миналата седмица на консултациите в президентството номинираният за служебен премиер Димитър Главчев заяви, че няма да сменя вътрешния министър Калин Стоянов, защото главният секретар на ведомството е подал оставка. Малко по-късно същия ден Коцев оттегли оставката си, като заяви, че я е дал под натиск. Във вторник държавният глава трябва да издаде укази за назначаване на служебен кабинет и избори "2 в 1".