БСП представи списък с предполагаеми нарушения и сигнали за корупция от страна на служебните кабинети на президента Румен Радев. Те са за корупция в 4 министерства от служебните кабинети – на правосъдието, на електронното управление, на труда и социалната политика и на икономиката и индустрията, както и за предполагаеми нарушения на двама областни управители по времето на служебните кабинети – на София и на Хасково, заяви на брифинг председателят на ''БСП за България'' Корнелия Нинова.

"Борбата с корупцията е абсолютен приоритет за нас", заяви на брифинг председателят на ''БСП за България'' Корнелия Нинова.

"Съмненията са за злоупотреби с имоти, с обществени поръчки, продажба на държавни имоти на частни лица на ниски нива, и закупувани от държавата на високи и надпазарни цени", заяви Корнелия Нинова. От БСП са отправили и осем питания в парламента за корупция.

"Ние не сме чакали сега Делян Пеевски да реши, че има корупция в служебните кабинети, ние я знаем и казвам като отговорени и институционни хора, знаем какъв е реда и носим отговорност за това, което сме направели." 

Нинова коментира и Бойко Борисов, който, по думите й, пръв е заговорил за "пътя на копринката":

"Призоваваме го да докаже това, което има предвид от преди време. Очевидно се е скатал, страх го е от тази буря, която се задава и чакаме да видим накъде ще задуха вятъра".

Корнелия Нинова коментира и думите на държавния глава от вчера за нуждата от политическа алтернатива. На въпрос дали смятат, че самия той подготвя такъв проект, тя отговори така:

"Това е поредния му грешен ход, не е редно действаш президент да прави партия, ако иска да прави партия трябва да се яви на избори, да спечели избори. Другото е да се криеш зад вратата на президентството и да инжинерстваш поредния проект."

Лидерът на БСП обясни още, че не знае нищо повече от публичноизвестното за Николай Копринков, но потвърди, че той е бил член на партийната организация по времето на Георги Гергов.

Тя поясни, че и досега са внасяли множество сигнали - по времето на Борисов, по времето на Петков, както и по време на служебните кабинети''.

По думите ѝ, сега внасят сигнали за корупция в 4 министерства от служебните кабинети – на правосъдието, на електронното управление, на труда и социалната политика и на икономиката и индустрията, сигнализирали са и за двама областни управители – на София и на Хасково. 

По думите ѝ, съмненията са за злоупотреби с имоти, с обществени поръчки, продажба на държавни имоти на частни лица на ниски нива, закупувани от държавата на високи цени.

Сезиран е и Инспекторатът към ВСС за това, че по техни сигнали прокуратурата не е реагирала в установения срок.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм