Служители на РДПБЗН – Кюстендил, посрещнаха представители на доброволните формирования в районните служби в Кюстендил и Рила, гостуваха на ученици.

По случай Международния ден на доброволеца  в РСПБЗН – Кюстендил, представителите на Доброволното формирование към ОбщинаКюстендил и домакините проведоха съвместно занятие за построяване на гасителни линии и работа с въздушно-дихателни апарати. 

РСПБЗН – Рила, проведе съвместно занятие с Доброволното формирование в гр. Кочериново и учебно-демонстрационно занятие с Доброволното формирование в гр. Рила.

Представители на дирекцията бяха гости на ученици в Кюстендил  и в Бобов дол, говориха за възможностите , който има желание да бъде доброволец, как да получи първоначална подготовка за участие в дейности, свързани със защита на населението при бедствия, пожари и други извънредни ситуации.

Директорът на РДПБЗН – Кюстендил,  комисар Св. Георгиев поздрави колегите си, които работят с доброволците, които са мотиватори на младите хора да изберат пътя на безкористната подкрепа и конкретна помощ,благодари им за мотивацията и професионалната помощ при подготовката на доброволците от формированията в областта, изрази увереност, че отдадеността на добрата кауза ще продължи да дава добри резултати, а партньорството между професионалните структури и доброволците ще продължи да се развива.

Той изпрати поздравление и до най-голямата общност от доброволци – ОС на БЧК, благодари им за партньорството и неугасващото желание да се образоват и да бъдат полезни в различни трудни ситуации и подкрепящи в добро!