Кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов встъпи в длъжност със значката от ордена за храброст на неговия прадядо.Той разказа историята на неговия род и кое го е мотивирало да се занимава с обществена дейност.


"От дете съм имал желание да се занимавам с обществена дейност, в последствие вече станах и общински съветник, така че няма изненада, че сега съм кмет. Моят род е от 1891 г. в Кюстендил. Прадядо ми е доведен от град Прилеп, днешна Северна Македония, а тогава българска територия.  Не напразно винаги, когато съм полагал клетва съм носил значката от ордена за храброст на прадядо ми, в знак на уважение към всички, дали живота си за това нашата държава да бъде свободна, за това да имаме свободно право на избор", заяви  инж. Огнян Атанасов, след като положи клетва на тържествената сесия в Кюстендил.

Видимо развълнуван той беше категоричен:
„В знак на уважение към прадядо ми, към моя род и към всички кюстендилци нося тази значка и на днешния ден. Моето семейство е живяло, живее и ще живее в Кюстендил. Аз ще остарея в този град и затова искам той да бъде едно по-добро място, това е и причината да бъда вече избран за кмет на Кюстендил.  Ще работя с всички избрани общински съветници, със всички избрани кметове на кметства, диалогичен човек съм, така ще бъде и занапред“, каза инж. Атанасов.