Кметът на община  Кюстендил инж. Огнян Атанасов, общинските съветници и кметове на кметства положиха клетва на тържествено заседание днес.Преди това инж. Огнян Атанасов прие символите на града от досегашния кмет Петър Паунов в присъствието на областиня управител инж.Пандурски.

„Благодаря на досегашния кмет Петър Паунов за това, което е направил за град Кюстендил, за общината и за всички хора. Надявам се, че всичко създадено и направено от него ще бъде умножено, разширено и обогатено. Надявам се, че новият кмет Огнян Атанасов ще доразвие постигнатото. Благодаря на г-н Паунов с плакет на областния управител за цялостната му досегашна работа и пожелавам ползотворна работа на новия кмет администрация“., заяви Александър Пандурски при предаване и приемане на символите на града от инж. Огнян Атанасов. 

"Да пожелаем здраве и сили. Като подарък на новия кмет ще оставя любимия образ на Божията майка с младенеца – както е прегърнала сина си, така той да обгръща с грижи всички наши съграждани. Благодаря на всички наши колеги, на всички съграждани за уважението и отношението през цялото време. За мен е чест да предам символите на Кюстендил на човека, който изпълнен със здраве и сили, да изпълни всичките си начинания", заяви досегашния кмет на община Кюстендил Петър Паунов.

Кметът инж. Огнян Атанасов благодари ни областния управител Александър Пандурски и на досегашния кмет Петър Паунов.

„Поемам отговорността да управлявам мъдро, да управлявам справедливо, да се допитвам до нашите съграждани. В мое лице нашите съграждани могат да намерят партньор, обещавам да надграждам  и поддържам това, което е направено до момента, както и да направим много нови неща за нашия град. Ще бъда отворен и проводник на всеки един, който е бил кандидат, защото той е имал идеи и желание да работи за нашия град. Надявам се, че след 4 години Кюстендил ще бъде още по-приветливо място за работа, за отглеждане на деца и бизнес“, инж. Огнян Атанасов.  

Предаване на символите на община Кюстендил и тържествено заседание на Общински съвет
Тържествената сесия в Кюстендил бе открита от областния управител инж. Александър Пандурски, който поздрави новите управници и им пожела ползотворна работа през мандат 2023 - 2027.

Предаване на символите на община Кюстендил и тържествено заседание на Общински съвет

В словото си пред кметовете и съветниците инж. Александър Пандурски заяви:

Предаване на символите на община Кюстендил и тържествено заседание на Общински съвет

"Позволете ми от мое име и от името на областна администрация да ви поздравя с избирането ви за кмет, общински съветници и кметове на села в община Кюстендил. Пожелавам ви успешен и ползотворен мандат, надявам се страстите, които бяха изживяни по време на предизборната кампания да бъдат вече отминали, надявам се, че това, което вие събрахте като виждания сред гражданите на нашата община, са формирани във вашите идеи, надяваме се че те вече са изкристализирани и ще можете да помогнете на новоизбрания кмет, а вие като общински съветници да му давате най-добрите идеи. 
След приветствието кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов, 37-те общински съветници и кметовете на селата в общината положиха клетва и встъпиха официално в длъжност", заяви Пандурски.

Предаване на символите на община Кюстендил и тържествено заседание на Общински съвет