По подозрение в извършване на незаконен лов в ареста на Районното управление в Силистра е задържан 38-годишен мъж. Той бил засечен в рамките на специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност и опазване на държавния и общинския горски фонд, проведена вчера от служители на РУ-Силистра, съвместно с представители на Ловно-рибарско дружество „Сокол-1“.

Около 21:50 часа при обход в землището на село Светослав на нерегулиран полски път бил забелязан движещ се лек автомобил „Хонда“ с насочен встрани от посоката на движение зелен светлинен лъч. Автомобилът бил спрян и при последвалата проверка в него били установени четирима мъже. Единият от тях – водачът, мъж на 38 години, бил с извадена от калъфа и приготвена за стрелба законно притежавана ловна карабина с поставен оптичен прицел.

За това, че ловува извън определените в разрешителното му места, на мъжа ще бъде съставен акт по Закона за лова и опазване на дивеча. Той е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Иззети са ловната карабина, 16 боеприпаса и един ръчен фенер.