Пазарджишката галерия "Георги Машев" представя живописна изложба на художника Борислав Кръстев, озаглавена "Пътуване". Откриването предстои на 14 март от 18:00 часа, а творбите ще останат подредени до 28 март.

Експозицията е вдъхновена от темата за живота като едно пътуване във времето и пространството, в което си сам, понякога не, но пътуваш! Животът с всичките му предизвикателства, цветове, нюанси и красота.

Художникът изгражда един реален и в същото време мистичен свят, в който човек няма как да не потърси смисъла от това свое пътуване.

Художникът Борислав Кръстев се откроява със своя творчески почерк. Картините му вълнуват и задават въпроси заради усета на твореца да кодира посланията си в образи и цветове. Негови картини ще бъдат показани за първи път пред жителите и гостите на град Пазарджик.

Борислав Кръстев е завършил Художествена академия в София. Член е на Съюза на българските художници, Секция ,,Бижута". Има редица самостоятелни изложби в България и участия в общи експозиции извън страната. Неговите бижута и картини са собственост на галерии и частни колекции във Великобритания, Германия, САЩ, Русия и др.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.