Успешният министър на вътрешните работи в третия кабинет на Борисов и досегашен народен представител, Христо Терзийски отново повежда листата на ГЕРБ - СДС в област Кюстендил. Терзийски ще води отбора на ГЕРБ - СДС в битката за предстоящия извънреден вот на 2 октомври.

“За мен е чест и отговорност отново да съм водач на листата на ГЕРБ-СДС за 10 МИР – Кюстендил. На предходните три парламентарни избори успяхме да получим доверието на нашите съграждани и да бъдем първа политическа сила. Мотивирани сме да го постигнем и сега – при това още по-изразително. Настоящият момент е особено съдбовен, защото слабото управление на България от некомпетентни хора през изминалата година доведе до множество кризи, до влошаване на стандарта на живот и засилване несигурността на българските граждани. Време е да се сложи край на експериментите с хората, бизнеса, държавата. Време е България отново да бъде стабилна и просперираща страна, да ускори икономическия си растеж и българите да могат спокойно да планират бъдещето на своите семейства”, заяви Христо Терзийски.


По време на професионалния си стаж в МВР той преминава последователно през различни длъжности: в сектор "Криминална полиция" в 06 РУ-СДВР, в сектор "Наркотици" – СДВР, началник на група в сектор "Криминална полиция" в 06 РУ-СДВР, началник на сектор "Наркотици" – СДВР, зам.-началник отдел "Криминална полиция" - СДВР. През месец септември 2009 г. е назначен на длъжност заместник-директор на СДВР. Февруари 2015 година е назначен на длъжност директор на Главна дирекция “Национална полиция”.

Христо Терзийски е преминал през специализирани курсове към Международна правоприлагаща академия – ILEA – през 2005 г. в Будапеща и през 2008 г. в Розуел, Съединените щати. Избран е за министър на вътрешните работи на 24 юли 2020 г. от 44-ото Народно събрание.