Служебното правителство е започнало преговори с Европейската комисия за предоговаряне на ангажиментите за намаляване на въглеродните емисии в Плана за възстановяване и устойчивост, каза служебният транспортен министър Христо Алексиев.

Докладът „Джемкорп“ доведе до словесен сблъсък между ГЕРБ и ПП

България ще настоява пред Европейската комисия да бъдат преосмилени и заложените проекти в сектор енергетика с оглед на актуалната ситуация в енергийната сфера, допълни той. 

„Очакваме догодина около 600 млн. лева, във връзка с това, че преместиха дейността си в България, да бъдат платени към бюджета от страна на „Лукойл.“ Това заяви служебният заместник министър-председател по икономическите политики и служебен министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев в отговор на въпрос на Делян Добрев от ГЕРБ, предаде БГНЕС.

„Лукойл“ е превел авансов данък в размер на 90 милиона лева

Алексиев добави, че цените на горивата вървят надолу много сериозно. "Нашата политика ще е от една страна Лукойл да си плаща данъците тук в България, а от друга страна - да се предприемат всички мерки цените да продължават да вървят надолу", подчерта служебният министър на транспорта в парламента.

Борисов: Сформира се коалиция „Лукойл”

Смятаме да продължим с нашия законопроект, който е за компенсации на потребителите, предвиждащ да се изземат част от свръхпечалбите на групата „Лукойл“ във Фонда за енергийна сигурност“, отбеляза Добрев. Той посочи, че ще се радва, ако администрацията на служебния кабинет окаже съдействие при изготвянето на финалните текстове. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм