Някой би си казал „Слава Богу, краят на кампанията идва, ще спрат да ни занимават. Друг е въпросът, че тази кампания лично ние не я усетихме. Сякаш мина между другото. Между боядисаните в синьо плакати на „ЦСКА“. Между съперниците, които така и не се изправиха един срещу друг. И без много шум. С отделни избухвания. Като гол на националния отбор след 10 поредни загуби. Като 3 кила, ама без култура, някак си.

Но за добро или не, кампанията е към своя край. Бяхме поканили всички кандидати за кметския пост в Русе да си говорим САМО ЗА КУЛТУРА. А това кандидат за кмет да говори само за култура е едно от двете неща, които светът никога не е виждал. Другото е човек да си оближе лакътя.

От общо 12 кандидати за кмет на Русе в студиото ни дойдоха четирима. Една трета за младо предаване хич не е зле, особено като знаем, че дори на дебата в bTV отидоха по-малко.

Питахме кандидатите, които ни бяха на гости, най-общо: „Как я мислите вие тая култура в града“ и получихме отговори, не толкова за себе си, колкото за вас. Защото мислим, че да имаш град като Русе, а да нямаш план за неговото съхранение, развитие, презентиране пред България и Европа, си е чиста магария. И избирателите имат право да знаят. А има и още време да се прочетат предизборните програми и да се направи информиран избор.

Във връзка с информираните избори при нас на гости е един човек, с когото си говорим за градски политики, стратегии за развитие на градовете, смисъла в желанието да помагаш за развитието на родния си град и… един вече позабравен норвежки дует с афинитет към Стоунхендж – Жоро Пенчев!

А вие внимавайте да не се захласнете в слушане на Ylvis, Elvis или Елвира Георгиева и не забравяйте: неделя е ден за избори, първо кликнете на машината, а после и на канала ни в YouTube!