На 7-ми юни, от 19:00 часа в обновената концертна зала „Катя Попова“ в Плевен ще се състои концерт, представящ програмата „Световното кино в музика“.

За втори път плевенската публика ще бъде въведена в атмосферата на световното кино от Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов, заедно с музикантиоте от Плевенска филхармония.

Заедно с тях на сцената отново ще бъдат едни от най-добрите джазови музиканти в България - Христо Йоцов, Живко Петров, Михаил Йосифов, Димитър Карамфилов, а на диригентския пулт ще бъде Христо Йоцов.

 „Световното кино в музика“ е естественото продължение, като втора част на музикалния проект „Да послушаме кино“, който представя музика от български игрални филми.

В него програмата е още по-разгърната и отворена към композиции от цял свят. Съдържа теми от филмовите ленти: „Имало едно време в Америка“, „Кръстникът“, „Хубава жена“, „Убий Бил“, „Флашданс“, „Приятели“, филмите на Чарли Чаплин („Модерни времена“), музиката на Джон Уилямс („Междузвездни войни“, „Хари Потър“) и много други.

Мултимедията, която допълва атмосферата на всяко представление е специално дело на Васил Каркеланов.