На гости ни е Михаил Милев, мениджър проучване на пазари в застрахователен брокер "Мусала Иншурънс Брокер" ООД. Той представя новия  застрахователен продукт "Хеттрик", на която легендата на българския футбол Христо Стоичков е рекламно лице. Христо е прегърнал идеята футболният термин "Хеттрик" да се превърне и в застрахонателен термин.  


Лице на "Хеттрик" е легендарната Осмица Христо Стоичков

Липсата на застрахователна защита, на собствеността и живота на средностатистическите жители на България е в основата на създаването на този продукт. Това са защита на автомобила, на дома и на семейството. "Българинът не мисли за своето имущество, а още по-малко за здравето на своето семейство", казва господин Милев. Ето защо, от застрахователният му брокер решават да комбинират тези продукти и да предложат три предварително изготвени пакета с  различни нива на покритие под каско, имущество и злополука.

Според направените анализи от компанията автомобилното застраховане отново ще е доминиращо през 2022 , а имущественото ще има съвсем малък ръст, като според думите на Михаил Милев: „българинът изобщо не мисли за застраховки злополуки и защита на семейството си“. Това всъщност довежда до идеята да може да се комбинират в една полица, която да защити всичко важно.

Предимството на тази нова застрахователна полица "Хеттрик" е, че трите застраховки са събрани в един пакет, и то на добра цена. Милев обясни, че автокаското е оптимизирано и направено по-достъпно. При домашното застраховане пък, освен обичайните рискове(пожар, природнибедствия,земетресение), са добавени нови, които ще бъдат покрити от застрахователната полица. Такива например са счупване накерамичниплотовена котлони и печки, разходизаотключваненадомапризагуба на ключове итаксизапреиздаванена лични документи, дори домашният любимец е застрахован.

Михаил Милев представя предимствата на новата застрахователна полица

Злополуката предлага 24-часова защита за цялото семейство, като в полицата са заложили и на допълнителни рискове като изгаряния, счупвания на кости, операции, необходимост от медикаменти. Процедурата по завеждане на щети е улеснена и опростена. Щетите ще се изплащат до 5 дни след предоставяне на всички изискуеми документи.

Застрахователниятброкер "Мусала Иншурънс" си партнират с Булстрад, с които дълго разработват заедно този продукт.

Компанията "Мусала Иншурънс", стартира развитието си през 2007 г. във Варна като основен град. С времето отварят офиси из цяла България, като са и член на международна организация на застрахователни брокери, което им дава достъп до световния застрахователен пазар.

Ицо Стоичков с лекота приема новите предизвикателства

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня и на страницата ни във Фейсбук