Територията на бившето военно поделение край крепостта „Баба Вида“, където се провежда традиционното изложение, вече е напълно готова за настаняването на участниците, съобщиха от пресцентъра на Община Видин.

От днес започва разполагането на щандовете на желаещите да предлагат своята продукция и стоки над 60 фирми от цяла България и от съседна Сърбия.

„Теренът е подготвен, окосено е и почистено. Дори младежите на стаж в Общината, който провеждаме за втора поредна година са тук и помагат за по-хубавия вид на панаира“ – каза пред медии заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова. Тя съобщи, че и тази година ще има голямо разнообразие от стоки и продукти като прочутата троянска керамика, бижута от сребро и естествени материали, сувенири, детски играчки, облекло, местни вина, кулинарни изкушения, захарни изделия и др. Ще работят няколко подкрепителни пункта, собственост на видински фирми. Богат атракционен кът, както и много други развлечения очакват децата и младежите. „Кулминацията на всеки панаирен ден е концертната програма, която е изключително добра и в нея всеки може да намери нещо за себе си. Български и сръбски изпълнители ще забавляват посетителите, като преди тях на панаирната сцена, по традиция, ще има подгряваща програма с участието на Ансамбъл „Дунав“, Градския духов оркестър, много самодейни състави от цялата област. Началото е от 20:00 ч.“ – допълни заместник-кметът.

Тя допълни, че в рамките на панаира са предвидени съпътстващи събития като средновековния фестивал „БъдинЪ“, който ще се проведе на 27 и 28 август, културни и туристически форуми.

Борислава Борисова отправи покана от името на кмета д-р Цветан Ценков и на общинското ръководство към жителите и гостите на града ни да посетят традиционното изложение, което Община Видин организира и е известно със своята над 100-годишна история.

Входът за панаира и всички концертни прояви са безплатни за посетителите.