Лидерите на балканските страни са поискали от турския президент Тайип Ердоган да обсъди доставките на газ за техните страни на предстоящата среща с руския лидер Владимир Путин, за да се избегнат проблемите през зимата, съобщава Haberler.com, цитирайки турския министър на земеделието Вахит Киришчи.

Хранилището в Чирен е пълно на 67%, заяви директорът на „Булгартрансгаз“

Миналата седмица Ердоган направи обиколка из балканските страни. По покана на Путин тази седмица той ще присъства на срещата на върха на ШОС (Шанхайската организация за сътрудничество) в Самарканд, където двамата лидери трябва да проведат разговори.

Азербайджан: Доставяме с 30% повече газ на Европа

"Първо посетихме Босна и Херцеговина, след това Сърбия, а после Хърватия. Предложението, направено от президентите и министър-председателите на трите държави, както и от министрите на ниво събеседници, беше: "Моля, присъствайте на срещата на върха в Шанхай следващата (тази) седмица. Моля, предайте това на Путин. Имате добри отношения с президента на Азербайджан Илхам Алиев, моля, помолете ги да не намаляват нито нашия мазут, нито газа, който ще доставят през предстоящия зимен период", цитира вестникът думите на министъра.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм