Григор Димитров постигна чиста победа над Хуберт Хуркач за 2:55 часа и стигна до първия си четвъртфинал на Ролан Гарос, съобщава dsport. Това бе шести пореден успех от 6 мача за българския тенисист срещу полския си съперник, като спечели два от сетовете с тайбрек.

В четвъртфинала Димитров ще се изправи срещу световния номер 2 Яник Синер, който се справи срещу Корентен Моте в 4 сета.

Григор Димитров е на първи четвъртфинал на Ролан Гарос

Григор Димитров започна мача със свой сервис и направи 3 последователни точки, но полякът успя да отговори на предизвикателството и върна три, за да се стигне до 40:40. Последваха две грешки на Хуркач и Григор поведе. Унгарецът нямаше проблеми да вземе първия си сервис-гейм и изравни.

Накрая на мача Григор Димитров успя да направи силен 12-ти гейм и вкара мача в тайбрек.

Тайбрекът започна с точка за Димитров при сервис на Хуркач, която бе затвърдена с още 2 точки за 3:0, а след това и 4:1. Последва зверско дълго разиграване, след което Хуркач успя да се добере до втората си точка в тайбрека. След това обаче Димитров стигна до петата си точка в гейма. Хуркач обаче върна. Гришо стигна до 3 мачбола, след като полякът изпрати топката в мрежата.