Два са по-серозните пожари, на които са се отзовали огнеборците в областта през изминалото денонощие, съобщават от Областната дирекция на полицията в Пазарджик.

Снощи около 19.00ч. е получен сигнал за пожар в таванско помещение на къща в Пещера, собственост на 58-годишен мъж от родопския град. Към местопроизшествието са насочени два противопожарни екипа от местната пожарна и един от противопожарния участък в Брацигово. При инцидента е пострадал стопанинът на сградата, който е с изгаряния от втора степен по ръцете, без опасност за живота. Огънят е унищожил около 100 кв.метра покривна конструкция.

Огън е лумнал и в три дървени стопански постройки в село Побит камък. На мястото са изпратени екипи на пожарната във Велинград. Стихията е успяла да унищожи намиращите се вътре три леки автомобила, мотоциклет, моторни резачки, собственост на трима мъже от селото. Няма пострадали хора. След потушаването на пожара на мястото е извършен оглед от дежурна група на Районното управление във Велинград. Изясняват се причините, довели до възникването на инцидента.