"Последните три пъти на избори ни научиха, че трябва да се отнасяме относително скептично към данните, дори на агенции, които са утвърдени. Толкова е динамична ситуацията. Това прави предсказването непредсказуемо. Всичко ще стане ясно след 2-ри октомври". 

„Алфа Рисърч“: След ГЕРБ и ПП - ДПС и „Възраждане“

Това коментира в предаването "Кой говори?" по Дарик радио комуникационният експерт Жюстин Томс. В състава на "Голямото предизборно жури" тази седмица влизат още издателят Виктор Лилов, преподавателят в СУ Жана Попова и журналистът Иво Балев.

„Тренд“: ГЕРБ с близо 10% пред ПП

"Тези анкети са една момента снимка на състоянието, в която е заложена една съществена грешка – има колебания в предпочитанията на избирателите, които не могат да бъдат отчетени в такива анкети. Не трябва да имаме прекомерно големи очаквания към подобни проучвания", каза от своя страна Виктор Лилов.

ЦИК сне имунитета на кандидат за народен представител

Според Жана Попова "каквото и да искате да кажете като избиратели, трябва да го кажете на 2-ри".

Иво Балев призна, че никога не е гласувал през живота си "от суеверие" и по тази причина няма право да се опитва да мотивира хората да го правят. 

Гледайте целия разговор тук:

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм