Голямото и пъстро семейство на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” с управител доц. д-р Емилияна Конова, д.м., се събира за 14-ти път в Плевен, за да отпразнува най-щастливия, най-веселия, най-вдъхновяващия празник - Международния ден на детето. 

След 3 поредни години, в които детският празник беше виртуален, всички отново ще бъдат заедно - децата на МЦ КИРМ “Св. Елисавета”, техните родители и екипът на Центъра.

Мястото на забавленията е пред сградата на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” в Плевен (бул. “Ген. Скобелев” 20), денят е 1 юни, а началото - в 11 ч.

Екипът на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” е подготвил много подаръци, изненади, игри, забавления и музикални изпълнения за всички свои гости, които ще пристигнат от различни точки на България.

За МЦ КИРМ “Св. Елисавета”

Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина “Св. Елисавета” е създаден през 2007 г. в град Плевен от клиничния имунолог доц. д-р Емилияна Конова, д.м., и специалиста по имунология и репродуктивна ендокринология доц. д-р Румен Русев, д.м., който по това време е директор на Millenova Immunology Laboratories, Чикаго, САЩ.

Сформиран е екип от различни специалисти в областта на репродуктивната медицина, за да се осигурят на пациентите с репродуктивни проблеми комплексни подходи в диагностиката и лечението, които да доведат до успешно зачеване и износване на бременността.

В изминалите 16 години МЦ КИРМ “Св. Елисавета” се утвърждава като модерна клиника по репродуктивно здраве с центрове в Плевен и Пловдив и консултативни кабинети в Бургас, а екипът включва опитни специалисти в областта на акушерството и гинекологията, репродуктивната ендокринология, медицинската генетика, репродуктивната имунология, андрологията, ембриологията, микробиологията и вирусологията, ревматологията, психологията и администрация.

Кабинетите и лабораториите на Центъра (Андрологична, Имунологична, Клинична и Микробиологична и вирусологична) са оборудвани със съвременна апаратура, непрекъснато обновяваща се и без компромис в качеството. От края на 2022 г. Клиничната лаборатория, Лабораторията по клинична имунология и Лабораторията по микробиология работят с НЗОК.


Над 1 700 деца са се родили чрез методите на асистираната репродукция от създаването на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Плевен през 2007 г. до края на 2022 г. Общият процент на клиничните бременности през миналата 2022 г. е 50,3%, а за предходната 2021 г. той е 43,5%, като данните са съизмерими с най-високите европейски и световни стандарти в областта на репродуктивната медицина. Семействата, посетили клиниката, са от над 100 населени места.  

МЦ КИРМ “Св. Елисавета” е място, което дава възможност за научно и академично развитие на своите лекари и биолози, повечето от които са хабилитирани лица и преподаватели в Медицинските университети в Плевен и Пловдив. Научното развитие е част от мисията на центъра: чрез безкомпромисен професионализъм, качество и осъзната отговорност да оправдае доверието и надеждите, с които пациентите го посещават.

Уебсайт: https://ivfpleven.com/