Дарение от германската благотворителна организация ASB беше предоставено на МБАЛ-Пазарджик. Благотворителната инициатива се осъществява чрез съдействието на търговското аташе в Хамбург, Стойчо Стойчев.

За транспортирането на дарението до Пазарджик са помогнали от благотворителната организация на българите в чужбина „Ангели за България“, а от пазарджишкото сдружение „Добро сърце“ са се заели с разпределянето му, съобщиха от лечебното заведение.

32 кашона с общо 1600 бр. хирургични престилки за еднократна употреба, многофункционално операционно легло, UV лампа и операционен шкаф включваше дарението за МБАЛ-Пазарджик.

Главната сестра на болницата Елена Станчева, която прие дарението, връчи на дарителите благодарствено писмо от името на изпълнителния директор д-р Красимир Темнилов и ръководството на лечебното заведение. Тя благодари за оказаната помощ и пожела много успехи на добротворците в благородните им дела.

Националната асоциация на доброволците, съвместно с германската организация ASB, ще продължат да работят по съвместни проекти. Планира се в Пазарджик да бъде изграден централен склад, където да пристигат даренията от Германия и оттук да потеглят за цялата страна. Те ще бъдат подготвяни и разпределяни от доброволците на „Добро сърце“, обяви Стелиян Хараланов от Националната асоциация на доброволците.

Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик също получи дарение, но от българската фирма Angel Baby Bulgaria в рамките на националната инициатива „Чувалче с кауза“. 45 бебешки спални чувалчета за безопасен сън бяха дарени за новородените в отделението, за да имат по-голяма сигурност и уют в първите дни от своя живот.

Специалните чувалчета са безопасна алтернатива на завивките за бебета и не само са много удобни, а и гарантират правилна и равномерна температура на тялото на детето.

Старшата сестра на Неонатологично отделение Мая Палашева благодари на дарителите за техния мил жест и им пожела да продължават да бъдат иновативни и да работят за комфорта на бебетата и малките деца.