Рекорден интерес отчете най-новата общинска спортна надпревара за сливенските ученици. Близо 450 деца и младежи от 19 училища в града се включиха в турнир за Купата на кмета в Сливен. След двудневни оспорвани срещи по волейбол, баскетбол и футбол наградите на победителите бяха връчени в зала „Васил Левски“ от зам. кмета Пепа Чиликова. Тя благодари на участниците, на техните учители и на професионалните съдии, които се раздадоха при подготовката и на мачовете в залите и на терените в града.

Във възрастовата група от 5 до 7 клас първенец по волейбол стана ОУ „Д-р Иван Селимински“, следван от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и СУ „К. Константинов“. Най-добрите баскетболисти излъчи СУ „П. Яворов“, след тях втори станаха децата от ОУ „Д-р Иван Селимински“, а трети – от ОУ „Хр. Ботев“. Фаворит във футбола бе тимът на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, второ и трето място заеха децата от ОУ „Юрий Гагарин“ и ОУ „Братя Миладинови“.

Голямата награда от турнира за Купата на кмета в Сливен отиде при тима на ХГ „Дамян Дамянов“

При по-големите, от 8 до 10 клас, първо място във волейбола спечелиха спортистите от ПГХТ „Акад. Н. Неделчев“, следвани от ПГЕЕ „М. Кюри“ и ПГИ „Проф.д-р Д. Табаков“. Тимът на гимназията по икономика стана победител в баскетбола. На второ място се нареди СУ „К. Константинов“, а на трето – ПГХТ.
При ПГИ отиде още една Купа на кмета – за представянето на футболистите. Второто и третото място бе присъдено на СПГСГ „Арх. Г. Козаров“ и ПГТО „Д. Желязков“. Освен купи и медали, всички класирали се отбори получиха парични премии: от 500 лева – за първо място, 300 и 200 лева – за второ и трето място.

Голямата награда от турнира за Купата на кмета в Сливен отиде при тима на ХГ „Дамян Дамянов“

Професионално жури определи  отбора – носител на голямата награда на турнира. Тя се връчва на участниците, които са спазвали всички правила на състезанието и на почтената игра - отборът на ХГ „Дамян Дамянов“ бе награден с чек за феърплей на стойност 1000 лева за екскурзия.  

Организатори на турнира, набиращ все по-голяма популярност, са Община Сливен, със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Превантивно-информационния център.

За да се осигури по-голяма възможност за всички желаещи да спортуват, след 1 ноември зала „Васил Левски“ ще е отворена и през почивните дни, а зала „Асеновец“ - в събота, допълни зам. кметът.