Със 180 глоби приключи акцията на Община Пазарджик и структурите на МВР в града срещу неправилното паркиране. Тя бе проведена в сряда от екипи на полицията и Община Пазарджик както в центъра на града, така и в кварталите. 

Редом с това служители на полицията и жандармерията са осъществили поредната си операция срещу битовата престъпност. Проверени са 1087 души, 890 моторни превозни средства, 67 търговски обекта, питейни и увеселителни заведения, заложни къщи. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи са издадени 44 акта и 328 фиша. Разкрити са 16 престъпления, задържани са 3 ​души. 

Установени са извършителите на 6 кражби – от магазини и павилиони, от стопански двор, кражба на метали и домова кражба. Засечен е човек с 8 топчета синтетичен канабиноид. Разкрити са три случая на унищожаване и повреждане на чуждо имущество и един, свързан с нелегална търговия на алкохол без бандерол. От частен дом в Белово са иззети 63 литра високоградусов алкохол. Водач на автомобил е задържан за шофиране с наркотици.