Пострадали при инцидента с кортежа на обвинител номер едно на Републиката Иван Гешев няма, обяви на извънреден брифинг в Бургас главният секретар на МВР Петър Тодоров. Той обясни, че бил в отпуск, който прекъснал. И даде подробности по случая:

Взривно устройство срещу кортежа на главния прокурор

Сигнал за инцидента по пътя Самоков – София е получен към 11.45 часа в понеделник. Няма пострадали - нито главният прокурор, нито съпровождащият го екип, както и други граждани – участници в движението. Към момента са вдигнати всички сили, които са необходими за провеждане на мероприятия по изясняване на случая.

„Сформиран е щаб с всички служби на МВР, които имат отношение, като и представители на ДАНС и НСО. В утрешния ден министър-председателят Гълъб Донев ще проведе съвещание в Министерски съвет, в което ще участва както министър Демерджиев, така и представители на службите на МВР, ГДБОП, ГДНП, Жандармерия, НСО, ДАНС, прокуратурата.

14-годишен, обвинен за убийство на македонец: Съжалявам за това, но той ме дърпаше насила

Там инфорацията ще бъде обобщена, съответно ще се предприемат действия. Недопустима е заплаха за живота и здравето на всеки един български гражданин. Нашите действия ще бъдат категорично в защита здравето, живота и имуществото на всеки български гражданин, както го правим винаги“, каза Петър Тодоров.

Всички новини от Бургас