За инцидент с кортежа на главния прокурор съобщиха от МВР. Той е станал на пътя София-Самоков, след Ковачевци в посока София. Става дума за поставено на пътя взривно устройство, като инцидентът е станал около 11:45 ч. между Самоков и село Ковачевци. Няма пострадали, заяви на брифинг главният секретар на МВР Петър Тодоров - нито Иван Гешев, нито екипът му. 

Взривното устройство е било поставено на пътя край село Ковачевци, било е задействано и е имало взрив.

Гешев: Зловредно руско влияние стои зад атаките срещу мен, Радостин Василев да се нареди на опашка

От болницата в Самоков са тръгнали две линейки. На място са видели дупка в земята и са се върнали, защото не е имало пострадали, каза за NOVA директорът на болницата д-р Ковачка. Новината, че при инцидента няма ранени потвърди и главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров.

Има представители на място на ГДНП, Жандармерия, ГДБОП край село Ковачевци, Самоковско. Сформиран е щаб с всички служби на МВР, които имат отношение по случая, както и представители на НСО и ДАНС. Във вторник служебният премиер Донев ще проведе съвещание в Министерски съвет, където ще участва вътрешният министър Иван Демерджиев и службите на МВР, ГДНП, ГДБОП, НСО, ДАНС, прокуратурата.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм