Изготвена е нова Европейска заповед за арест на собственика на фалираната КТБ Цветан Василев. Въз основа на нея, той е включен в Шенгенската информационна система и е поискано да бъде обявен за международно издирване по разследвания, различни от делото КТБ, за което той е подсъдим.

Главният прокурор за закона „Зарков“: Клишета, хибридки и доноси. Е, няма да стане!

Това съобщи в Бургас днес главният прокурор Иван Гешев. Припомняме, че през май 2022 г. Апелативният съд в Белград отхвърли искането на властите в София за екстрадирането на Василев от Сърбия.

„За мен е ясно, че той се укрива с помощта на руската държава. Ясно ми е, че зад това седи зловредното руско влияние. Ясно ми е, че той плаща на американски лобисти за компрометиране на прокуратурата и не само това“, каза Гешев.

СГС иска имунитета на Радостин Василев, той видя опит да бъде сплашен

Той обяви, че е заплашван от олигарси, мутри, журналисти. Но на фона на Цветан Василев, депутатът Радостин Василев, който след предложението за снемане на имунитета му, заяви че е атакуван заради механизма за разследването на главния прокурор, Гешев подчерта, че дори "не си заслужавало да бъде коментиран". Все пак проръча на народния представител да се нареди на опашка. "Много е дълга опашката от фен клуба ми". Гешев определи думите на Радостин Василев по негов адрес като доста тъжни: Това показва липса за усещане на държавност - да решаваш личните си проблеми с атаки срещу институциите. Това показва какво е нивото на хората, които би трябвало да водят държавата”.

Цветан Василев отново е обявен за международно издирване

Обвинител номер 1 заяви, че в понеделник ще се реши да бъде ли внесено официално искане до парламента за свалянето на депутатската защита на депутата от ПП - ДБ. 

Новините от Бургас