Приоритетът на приоритетите е здравето на българските деца, каза служебният премиер Димитър Главчев при откриването на днешното заседание на Министерски съвет. Главчев отново коментира казуса с издаването на разрешение за изграждане на частната болница „Мама и аз” и последвалата отмяна на решението, както и искането ДАНС и прокуратурата да направят проверка на административната процедура. 

„Измина една във всякакъв смисъл страстна седмица. Не само преди Възкресение Христово, а видяхте и колко събития имаше. Детската болница, за която взехме решение и отменихме в последствие поради големия обществен интерес предизвика и това да изпратя сигнал в прокуратурата и да възложа на ДАНС да провери административната процедура по даване на разрешително за лечебно заведение. Имаше неясноти, беше интерпретирано, че си даваме нашето собствено решение на прокуратурата и на ДАНС, но не административната процедура по издаване на разрешително за лечебно заведение го дадохме на ДАНС и прокуратурата. Отидохме до Детска педиатрия, на бул. „Гешов“ и „Георги Софийски“ до Военна болница и се запознахме какви неотложни текущи нужди имат те. Успяхме да отговорим в най-голяма степен на неотложните им искания – рентген, скенер, ремонт на интензивното отделение и асансьор, в който да качват дечицата в кувьози и носилки. Много приоритети имаме всички български правителства, но приоритетът на приоритетите е здравето на децата“

Димитър Главчев коментира още, че в следващите дни служители на НАП и Агенция „Митници” ще направят физическа инвентаризация на наличностите в Лукойл „Нефтохим”. Премиерът не посочи какви са причините за проверката, но уточни, че такава инвентаризация не е правена до момента.