Категорично са разкрити директни транзакции от руски фирми към криптобанката NEXO, както и има сведения за координация между NEXO и ирански терористични организации“.

Евродепутатите от ДПС сезират ЕК за скандала с NEXO

Това заяви главният прокурор Иван Гешев по време на изслушване в парламентарната правната комисия в НС, предаде БГНЕС.

Гешев уточни, че в България няма закон за лобизма и няма възможност за проследяване.

НС ще обсъди създаването на две временни комисии за NEXO и Пловдивския панаир

"Аз съм сигурен, че един такъв закон ще доведе до успех, но ние нямаме право на такова разследване“, заяви Гешев в отговор на депутатски въпрос относно случая NEXO и финансирането на "Демократична България" от страна на криптобанката. Имам доста подробна информация, предполагам в една конкретна медия ще излезе повече информация, знаете че има редица нередности по отношение на криптобанката, след като направим нужното проучване, ще дадем информация“, коментира още той.

Сийка Милева: Още се издирват двама души по казуса “NEXO”

По отношение на Шенген главният прокурор уточни, че има яснота, че техническите изисквания отдавна са изпълнени.

"Сега спекулацията за ролята на главния прокурор е ненужна. Понеже казахте, че съм заплаха за ООН и ЕС, то аз искам да кажа, че нямам право да изказвам лично мнение, това се отнася и за всички политически фигури – това, което казвате са тотално лични мнения“, това заяви главният прокурор, като се обърна към Бойко Рашков от ПП. Трябва да вървим напред, да сме лоялни партньори на европейските институции, а не да се връщаме към практики, познати по време на комунизма“, уточни още той. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм